Ambassadeurscursus in Nationaal Landschap Het Groene Woud

donderdag 14 februari 2019 22:44

MEIERIJSTAD - Speciaal voor de bewoners van Het Groene Woud worden vier cursusdagen georganiseerd.

 

Burgers betrekken

Met de ambassadeurscursus wil Het Groene Woud inwoners betrekken bij hun leefomgeving. Via de opgeleide ambassadeurs hoopt ze daarna nóg meer burgers te bereiken en te enthousiasmeren voor Het Groene Woud.

Deelnemers krijgen onder meer een inkijkje in de verschillende natuurgebieden zoals Velder, Heerenbeek, Dommeldal en Zegenwerp. Ook bezoeken ze diverse projecten die mede dankzij steun van Het Groene Woud zijn gerealiseerd (De Armenhoef, Waterkrachtcentrale Dommelstroom en Streekpark Kienehoef).

De eerste cursusdag, op 16 maart, vindt ’s ochtends plaats van 09.00 uur tot 12.30 uur. De dag start met een presentatie door Ger van den Oetelaar over heden en verleden van Het Groene Woud en over het boek Landgoed Velder Heerenbeek.

De dag  eindigt met een wandeling over Landgoed Velder onder leiding van eigenaar Frans van Boeckel en Ger van de Oetelaar.

De overige cursusdagen zijn op 6 april (‘Op weg naar Van Gogh National Park’), op 4 mei (‘Gastvrijheid in Het Groene Woud’) en op 18 mei (‘De visie van Het Groene Woud’).

Aanmelden voor deelname

Wie wil meedoen moet Vriend van Het Groene Woud zijn óf bereid zijn om Vriend te worden. Opgeven voor de cursus kan via emailadres streekhuis@hetgroenewoud.com. De kosten bedragen 75 euro voor mensen die nog geen Vriend van Het Groene Woud zijn. Bij deze prijs is het cursusmateriaal en de eerste jaarbijdrage als ‘Vriend van Het Groene Woud’ (50 euro) inbegrepen. Wie al Vriend is, betaalt 25 euro voor de cursus.