Alle 13 één: nieuw TV-programma over de dertien kernen van Meierijstad

donderdag 24 januari 2019 18:25

MEIERIJSTAD – Alle 13 één. Dat is de titel van een nieuw TV-programma van Omroep Meierij. Elke maand wordt de spotlight gericht op één van de dertien kernen die samen die ene gemeente Meierijstad vormen. De eerste aflevering is maandag 28 januari en komt vanuit Wijbosch.

Het programma wordt gepresenteerd door Ellis Rijkers die al de nodige ervaring heeft als verslaggever bij Omroep Meierij. Zij trekt samen met cameramannen Jac Naus en Rinus van Eck de komende dertien maanden kris-kras door Meierijstad om de pareltjes in de kernen op te duiken.

De ziel
Vast onderdeel van Alle 13 één is een gesprek met iemand van de dorpsraad die antwoord geeft op de vraag wat de ziel van het dorp is. Aan de hand van het dorpsraadslid gaat onze ploeg naar de meest markante plekjes, vooral die plekken waar de gemeenschapszin het best tot uitdrukking komt.

De toer biedt ook de gelegenheid op andere plekken in die betreffende kern aan te leggen en iedereen in Meierijstad en omgeving te tonen welke bijzonderheden er bij de buren zijn. Dat gaat mooie verhalen opleveren, zoals in Wijbosch waar een echt theatertje is en waar mensen nu in een kerk wonen.

Verbinding
Omroep Meierij wil met het programma een verbinding maken met alle mensen in al die dertien kernen die nu samen één gemeente  Meierijstad vormen.  Hoofdredacteur Jan de Vries: “Als gemeenten fuseren zal de eigenheid van elke gemeente en zelfs elke dorpskern nog generaties blijven bestaan. Dat neemt niet weg dat je wel samen één gemeente bent met één en hetzelfde gemeentebestuur. Voor al die mensen gelden voortaan dezelfde regels. Wij willen daarom iedereen in Meierijstad kennis laten maken met de nieuwe buren”.