Alle 13 één bromt deze maand door Zijtaart

dinsdag 19 maart 2019 11:21
MEIERIJSTAD - Het programma 'Alle 13 één' van Omroep Meierij bromt deze maand letterlijk door Zijtaart. Programmamaakster Ellis Rijkers stapte achterop een old-timer brommer van één van de leden van de Bromvliegers.

'Alle 13 één'  is het TV-programma waarin Omroep Meierij maandelijks een portret maakt van één van de dertien kernen van Meierijstad. Behalve een gesprek met mensen van de dorpsraad over de ziel en problemen in zo'n kern gaat ons team ook altijd op zoek naar opvallende andere zaken.

In Zijtaart kregen we een rondleiding door het schitterend verbouwde klooster dat is omgebouwd tot het hart van de gemeenschap.

We brachten een bezoek aan de Daltonhoeve. Dat is een varkensbedrijf waar het publiek altijd welkom is om kennis te maken met het boerenleven. De Daltonstal won in 2013 nog de Gouden Krul, een prijs voor de mooiste varkenshouderij.

In Zijtaart is ook een club voor mensen met een old-timer bromfiets. Dat is niet zomaar iets, er zijn bijna 400 leden. De brommerrijders namen onze ploeg mee op een ritje.

'Alle 13 één' is vanaf maandag 25 maart een week lang te zien bij Omroep Meierij TV. Kijk voor het uitzendschema op deze website bij Televisie/TV Gids.