Afvaldumpingen en brave vissers tijdens controledag in buitengebied Meierijstad

dinsdag 25 juni 2019 15:43
MEIERIJSTAD – Afvaldumpingen, loslopende honden en verkeerde mestopslag. Dat was wat controleurs afgelopen weekend aantroffen tijdens een controle in het buitengebied van Meierijstad. Tegenover al die overtredingen stonden 23 vissers die zich keurig aan de regels hielden.

Diverse partijen werkten samen bij de controle het team SSIB (Samen Sterk in Brabant), Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente Meierijstad. Het doel van zo’n handhavingsactie is om allerlei overtredingen in het buitengebied aan te pakken die de rust verstoren in de natuur. Denk aan afvaldumpingen, wildcrossers, vissers zonder geldige documenten. Alle misstanden die de boa’s zien, worden aangepakt, eventueel met steun van de politie.

Loslopende honden
Deze dag leverde een aantal zaken op die de leefbaarheid in het buitengebied bedreigen. Zo hebben de boa’s en handhavers vijf afvaldumpingen gevonden met onder meer tempexen autobanden. Van twee motorcrossers was het kenteken niet leesbaar. Er zijn waarschuwingen gegeven omdat honden niet aangelijnd waren. Een mestopslag lag te dicht bij water, en er is een locatie gevonden waar plastic wordt verbrand. Met de vermoedelijke veroorzaker daarvan heeft het team gesproken om herhaling te voorkomen.

Er is een proces verbaal opgemaakt omdat een wandelaar zich op verboden terrein bevond. En er zijn 23 vissers gecontroleerd, die zich allemaal netjes aan de regels hielden.