Aanmelding Sportawards met een maand verlengd

Alicia Holzken boegbeeld

donderdag 31 januari 2019 17:26

MEIERIJSTAD - De Sportraad Meierijstad en de gemeente hebben de aanmelding voor de sportawards 2019 verlengd tot 1 maart. De awards worden op maandag 29 april uitgereikt tijdens een groot sportfeest.

Hoewel er al veel aanmeldingen zijn heeft de Sportraad de indruk dat er veel verenigingen zijn die nog geen keuze hebben gemaakt wie er voor een sportaward in aanmerking komt.

Meer jeugd
"Vooral bij de jeugd mag het aantal nominaties best hoger worden. En ook kampioenen die 2e of 3e zijn geworden bij een Nationaal kampioenschap mogen aangemeld worden", aldus de Sportraad.

Dus tot 1 maart kan iedereen in Meierijstad zijn sportkampioen aanmelden. Ook kunnen sporters en sportploegen genomineerd worden voor een Sport Award 2018 in de categorieën sporter, sportploeg, sporter of sportploeg met een beperking en sportvrijwilliger en zowel voor de jeugd als de senioren. Een onafhankelijke jury bepaalt de winnaar per categorie. Daarnaast is er een Publieksprijs 2018 te winnen. Op 1 maart worden alle genomineerden bekend gemaakt en kan iedereen in Meierijstad zijn stem uitbrengen. Nomineren en stemmen kan direct door hier te klikken

Voor de promotie is een video gemaakt met Alicia Holzken. Zij is wereldkampioen kickboksen K1 onder 51 kilogram. Deze titel heeft Alicia Holzken uit Sint-Oedenrode sinds maart 2018 op zak.

Tot nu toe zijn de volgende nominaties al binnen:

Kampioenen: 29 in totaal
Sporter van het jaar: 8 genomineerden
Sportploeg van het jaar: 4 genomineerden
Sporter/sportploeg met beperking: 4 genomineerden
Sporttalent (alleen jeugd): 2 genomineerden
Sportvrijwilliger: 7 genomineerden