'Aangeklede' containers kunnen niet worden geleegd; probleem wordt snel opgelost

woensdag 11 september 2019 10:36
MEIERIJSTAD – De proef met de ‘tuintjes’ rondom de ondergrondse containers in Meierijstad gaat gewoon door. Een week nadat die proef begon bleek de uitvoerder zich misrekent te hebben waardoor enkele containers niet meer geleegd kunnen worden. Dat wordt zo snel mogelijk opgelost.

De gemeente Meierijstad begon twee weken geleden met een proef met aangeklede ondergrondse afvalcontainers. Op drie plekken in Meierijstad heeft de gemeente kunstgrasmatten met bloemen en -buxushagen naast de containers geplaatst. Daarnaast toont een pictogram op de bestrating dat afval ín de bak hoort en niet ernaast.

In de praktijk blijkt het op twee plekken niet vlekkeloos te gaan. Het bedrijf dat de aankleding heeft verzorgd heeft zich namelijk misrekend zodat de containers niet meer geleegd kunnen worden.

In de Papaverstraat in Schijndel is de haag te dicht bij de container geplaatst. Op een andere locatie in de wijk de Bunders in Veghel was de aankleding onvoldoende stevig bevestigd aan de ondergrond. Dat kwam pas aan het licht bij het leeg maken van de containers. Het bedrijf gaat het probleem zo snel mogelijk oplossen.