Veertig jaar volkstuinvereniging Arcadia: 'het is een grote familie hier'

zondag 08 september 2019 19:48
SCHIJNDEL - Zoals iedere tweede zondag in september gingen vandaag de vlaggen uit bij volkstuinvereniging Arcadia in Schijndel. Niet alleen om iedereen welkom te heten tijdens de jaarlijks traditionele dahliashow maar het was ook nog feest. Arcadia bestaat dit jaar namelijk 40 jaar.
 
Ongeveer 42 jaar geleden vond Marinus van Aarle (toen werkzaam bij de plantsoenendienst van de gemeente Schijndel) het tijd om met een aantal mensen dahlia’s te gaan kweken. Er vormde zich al snel een groepje van elf personen en twee jaar later werd officieel volkstuinvereniging Arcadia opgericht. Eerst op een stuk grond in de wijk Plein en later toen daar woningen op werden gebouwd op het terrein aan de Steeg.

Saamhorigheid
Het gaat niet alleen om het kweken van groenten of bloemen. Jos Kasteleijn heeft al meer dan 20 jaar een volkstuin: “De gezelligheid onder elkaar, het uitwisselen van planten en de sociale contacten is eigenlijk nog belangrijker. Het is eigenlijk gewoon een grote familie hier”.Mooie bijkomstigheid van de vereniging is dat het teveel aan groenten wordt geschonken aan de voedselbank.