Griet op de Beeck op CHV Noordkade

woensdag 06 februari 2019 20:51

VEGHEL - Griet Op de Beeck komt naar Veghel! Op dinsdag 19 februari geeft ze, op uitnodiging van de bibliotheek, een lezing op de Noordkade. De Vlaamse schrijfster debuteerde met 'Vele hemels boven de zevende', een kleine twee jaar later volgde 'Kom hier dat ik u kus'. Twee romans die veel bijval oogstten. Haar derde boek, 'Gij nu', verscheen in februari 2016.

Op de Beeck schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over evolutie versus stagneren. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Geen onderschatting
Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre, Griet Op de Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe ze haar werk dienen te lezen. Ze vertelt aan de hand van drie fragmenten over manieren om dit leven te overleven en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op dinsdag 19 februari, die om 20.00 uur op de CHV Noordkade Veghel begint, zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.