Eerste lammetje Schaapskooi Schijndel: start voor adoptieproject

maandag 11 februari 2019 19:11
(foto: Schaapskooi Schijndel)

SCHIJNDEL - Afgelopen weekend is het 1e lammetje geboren, maar we verwachten er nog tussen de 100 en 150 meer", zo laat Schaapskooi Schijndel op haar Facebookpagina weten.
"Het zal de komende maanden dus weer een drukte worden met de geboorten, maar ook met het project “adoptielammetjes”.
Adoptieproject
De komende maanden kan iedereen weer een lammetje adopteren. Voor 20 euro mag je een lammetje uitkiezen, krijg je een geboortekaartje met daarop de zelfgekozen naam en kom je in het grote Schapenboek. Omroep Meierij nam één dag voor de geboorte van het eerste lammetje een kijkje in de "kraamkamer".
Bezoektijden
De bezoektijden voor een geadopteerd lammetje zijn elke zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Vrijwilligers gaan de bezoeken in goede banen leiden. Er kan een speciale bezoekregeling worden getroffen mochten de bezoektijden niet uitkomen. Daarnaast zijn er op 10, 17 en 24 maart speciale lammetjesknuffeldagen op de Schaapskooi, met op 24 maart ook de jaarlijkse voorjaarsmarkt.