Citymanagement Schijndel: 'Van Cranenbroek berokkent schade'

donderdag 14 februari 2019 23:09

SCHIJNDEL - Winkelbedrijf Van Cranenbroek in Schijndel berokkent schade aan de middenstanders in de rest van het dorp. Als de gemeente dat laat voortduren dan zijn alle initiatieven om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken voor niks geweest.

Branchevreemd
Dat schrijft de Stichting Citymanagement Schijndel  aan het gemeentebestuur. Aanleiding is het feit dat vorige week bekend werd dat Van Cranenbroek veel meer ruimte gebruikt om branchevreemde goederen te verkopen dan de 250 meter die iedereen dacht. Dat werd naar buiten gebracht door de politieke partij Hart voor Schijndel.

Diezelfde partij verwijt het college van burgemeester en wethouders nu dat het niet ingrijpt, maar het college wacht een bezwarenprocedure bij de Raad van State af.

Ondertussen heeft de Stichting Citymanagement Schijndel aan de bel getrokken.  Volgens de stichting lijkt 379 vierkante meter branchevreemde artikelen in het pand van Van Cranenbroek verwaarloosbaar, aldus de stichting, maar dat wordt anders als je bedenkt dat de gemiddelde winkelvloeroppervlakte in Schijndel 268 vierkante meter is.

Speelgoedwinkel weg
Volgens de Stichting berokkent Van Cranenbroek andere winkeliers schade door vooral seizoensgebonden artikelen te verkopen die niet tot de branche behoren die het winkelbedrijf is toegestaan. Dat gaat van speelgoed tot kerstballen. Citymanagement wijst er op dat er onlangs een speelgoedwinkel in Schijndel de deuren heeft moeten sluiten.

De gemeente heeft veel gedaan om het centrum van Schijndel aantrekkelijker te maken, variërend van gratis Wifi tot herbestrating. Volgens de stichting zijn dat allemaal loze investeringen als er niet wordt ingegrepen bij Van Cranenbroek.