Schijndelse jeugd krijgt les in Carnaval

woensdag 09 januari 2019 13:40

SCHIJNDEL - De werkgroep Jeugd van de Geminteraod heeft in samenwerking met de Minister van Jeugdzaken en SKOPOS een lesprogramma 'Carnaval in Schorsbos' samengesteld. Het lesprogramma is bestemd voor alle 7 basisscholen van Schijndel en is bedoeld om de jeugd de betekenis van Carnaval te leren en ze daarvoor te enthousiasmeren. Vrijdagmiddag 11 januari heeft Prins Felix d’n Urste van Schorsbos samen met Adjudant Bart op basisschool ’t Kwekkeveld de eerste leskist met het lesprogramma overhandigd aan SKOPOS directeur Marcel van den Hoven. Ook leraren van SKOPOS en Schijndelse ondernemers zijn bij dit lesprogramma betrokken.

SKOPOS
Stichting SKOPOS verzorgt het primair onderwijs in de gemeente Schijndel op vier educatieve basiscentra met vijf katholieke basisscholen, één openbare jenaplanschool en één katholieke school voor speciaal basisonderwijs die zich door ontwikkelt tot een gewone basisschool.