Nicole van Crey exposeert in bibliotheek Veghel

woensdag 16 januari 2019 23:40

VEGHEL - In de maand februari vindt in het cultuurcafé van de Veghelse bibliotheek een expositie plaats van Nicole van Crey. De exposite is te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Het materiaal waarmee Nicole van Crey werkt is bepalend voor de sfeer in haar werk.  Haar gevoel in het moment bepaalt het onderwerp en ze schildert wat ze voelt. Ze werkt veelal abstract/figuratief en heeft een voorliefde om te werken met structuur wat soms een driedimensionaal effect sorteert in het platte vlak. Nicole verwerkt in haar schilderijen de emoties die beelden bij haar oproepen. Soms herkenbaar maar soms ook abstract. Gevoel overbrengen maar ook oproepen is de functie van haar werken.

Gevoel en sfeer

Haar werken onderscheiden zich door kleur en materiaalgebruik soms uitbundig, soms ingetogen. Haar inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen of vanuit haar innerlijk leven. Alles wat haar raakt komt in aanmerking voor uitbeelding op het platte vlak. Gevoel en sfeer zijn hierbij de uitgangspunten om te bepalen of het onderwerp abstract realistisch of geheel abstract uitgevoerd wordt. Kenmerkend voor het werk is het gebruik van gelmediums en structuurpasta in haar schilderijen om structuren en hoogten te creëren en zo een dimensie toe te voegen door lichtval en kleuraccenten. Nicole werkt met aquarel, acryl en olieverf en heeft cursussen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaars o.a. Florence Husen, Adri Frigge, Maria Kemps en S. Bob Tomanovic.