Mevrouw Jet Keetels-van Erp: 20ste Eerdeburger

zaterdag 12 januari 2019 19:48

Eerde - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de dorpsraad van Eerde is mevrouw Jet Keetels-van Erp (58) tot 20ste Eerdeburger benoemd. Mevrouw Keetels ontving deze onderscheiding vanwege haar grote verdiensten voor de Eerdse gemeenschap. Jet bleek zichtbaar verrast door de ontvangen onderscheiding. Ze was daarvan erg onder de indruk en  genoot van dit welverdiende eerbetoon.

 

 

Jet Keetels-van Erp
Jet is een vrouw die al heel lang bij Eerde betrokken is en daaraan actief deelneemt. Voorzitter Frans Zegers van de dorpsraad merkte over haar op: ‘Niet iedereen kent haar, maar zij kent wel iedereen. Jet is een zeer positief ingestelde persoon, een stuwende kracht die voor Eerdse organisaties een belangrijke basis legt of heeft gelegd. Ze verricht onopvallend onmisbaar nuttig werk voor veel vrijwilligersactiviteiten in Eerde.’

Jet begon al op 18-jarige leeftijd als leidster van Jong Nederland. Haar talenten liggen echter vooral op financieel en administratief gebied. Ze is al jarenlang, tot op de dag van vandaag, actief als penningmeester van Den Binnenhof. Daar schenkt ze ook elke zondagochtend koffie voor de ouderen. Verder zet ze zich in voor de goede-doelenactie in Eerde. Daarnaast is ze actief voor de geloofsgemeenschap Sint Antonius Abt. In het verleden o.a. in de werkgroep Eerste Heilige Communie en tot op de dag van vandaag is ze betrokken bij het innen van gezinsbijdragen. Bovendien was ze tot aan het einde van het bestaan van deze vereniging actief voor de Vriendenkring van fanfare De Echo der Bergen. Voor de dorpsraad is zij de rechterhand van de penningmeester. En wat zeker ook niet onvermeld mag blijven: ze heeft haar hart al mening jaar verpand aan de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg regio Uden-Veghel. Deze vrijwilligers bieden ondersteuning aan de naasten van mensen, die in de laatste fase van hun leven in de eigen vertrouwde omgeving willen doorbrengen. Voor deze organisatie zet Jet zich in als penningmeester.