Masterclass voor 140 deelnemers aan FestiDans De Show

dinsdag 15 januari 2019 09:08

VEGHEL - De deelnemers aan FestiDans waren afgelopen zondag 13 januari te gast op de CHV Noordkade voor een Masterclass, een dag vol leerzame dansworkshops. Zo spijkerden de dansers hun kennis bij op het gebied van klassieke én ‘contemporary’ dans en leerden ze tijdens een workshop van The100hands de fijne kneepjes van samenwerkingsvormen in dans. Jowha van de Laak en Huy Truong, die samen het Veghelse duo 2Fusion vormen, verzorgden na het succes van de vorige editie ook ditmaal een hiphopworkshop.

FestiDans, waarbij de deelnemers een danstraject volgen, is een inititatief Theater De Blauwe Kei in Veghel. Onder begeleiding van professionals volgen de deelnemers een danstraject met als resultaat FestiDans De Show, een unieke voorstelling die op vrijdag 29 maart te zien is in de Grote Zaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Op vrijdag 8 februari brengen alle deelnemers een bezoek aan de dansvoorstelling van De Junior Company, de kweekvijver van het Nationale Ballet. Ook krijgen de groepen nog een coachingsworkshop waarbij de dansen, die zij opvoeren in de eindshow (FestiDans De Show), worden geoptimaliseerd door de professionals van De Stilte.

Spetterende dansvoorstelling

Het resultaat van alle inspanningen is op vrijdagavond 29 maart te bewonderen in de vorm van een spetterende dansvoorstelling die toegankelijk is voor publiek. Hierin voeren alle groepen hun dans op en krijgen zij feedback van een professionele jury. Daarnaast zijn er gastoptredens van bekende dansers, waarvan de namen later bekend gemaakt worden. De avond wordt gepresenteerd door Juvat Westendorp, bekend van zijn deelname aan het tv-programma So You Think You Can Dance en zijn rol in GTST. De dansers die deelnemen aan FestiDans zijn afkomstig van zes verschillende dansscholen, namelijk Souplesse Sport & Dance (Erp), Sportcentrum Van den Oever (Sint-Oedenrode), Phoenix Cultuur (Veghel), Phoenix Cultuur (Schijndel), Turondo Dance (Schijndel) en Tiga Health & Sport (Boxtel).

Kaarten voor FestiDans De Show kosten € 8,50 en zijn reeds te koop via www.blauwekei.nl.