Getuigen gezocht diefstal fiets in Schijndel

zaterdag 12 januari 2019 19:49

SCHIJNDEL - Vanmiddag rond 12:55 uur is een poging gedaan een elektrische damesfiets te stelen vanaf de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel zo meldt het Politie Team Meierij op haar Facebookpagina. Zij roept getuigen of personen die relevante informatie hebben over de diefstal op om contact op te nemen met het Wijkteam. Het kenmerk van deze zaak is 2019008548.

 

Kordate getuige
Dankzij het kordate optreden van een getuige liet de dief de fiets achter. Kennelijk wilde de dader te voet via de Rietbeemdweg de fiets veilig stellen, maar werd hij opgemerkt door een passant. Die ging meteen poolshoogte nemen, de fietsendief liep een steeg in en verdween met achterlating van de fiets. Aan de hand van de gegevens op de fiets kon de eigenaar worden achterhaald. De dader was een man, circa 1.70 á 1.80 m lang, mager postuur, droeg een donkerkleurige trainingsbroek en een trainingsvest met capuchon.