Uurke plat / Breek de week

Woensdag van 19.00 – 20.00 uur (Uurke plat) en van 20.00 – 21.00 uur (Breek de week) nemen Piet Pels en Peter de Laat ons mee naar echt Brabantse muziek, gasten en uitspraken. Uurke plat is met name gericht op

Piet Pels

Brabantse muziek en in Breek de week nodigen ze gasten uit om, waar mogelijk in het dialect, over o.a. hun hobby te praten.

Deze programma’s worden op zondagochtend van 09.00 – 11.00 uur herhaald.

’n Uurke Plat
’n Uurke Plat is een programma in Brabants dialect met als hoofdmoot dialectmuziek. Op 6 oktober 1996 was de eerste aflevering met het liedje “Rijk” van Ad de Laat. Daarna is er wekelijks een programma gevolgd tot op de dag van vandaag. Het aantal van 750 uitzendingen is in 2011 gepasseerd. “Wij” want sinds 3 september 2003 is Peter de Laat er bij gekomen en ons doel is om het Brabants dialect te promoten en de vervlakking en het verlies van dialect tegen te gaan.

Er is een CD bestand opgebouwd wat uniek te noemen is. Zo zijn er meer dan 300 Brabantse CD’s aanwezig. In totaal ongeveer 7000 liedjes. We komen elke week met veel plezier naar de studio om ons programma te maken, want alles zit erin van kolder tot serieus van klets tot liedjes die tot nadenken stemmen. De meeste dialectmuziek komt uit onze regio. Natuurlijk is het is mogelijk om verzoeknummers aan te vragen. Dit kun je doen via de knop contact elders op deze site.

Breek de Week
Op een gegeven moment wilden wij meer zendtijd om met gasten te kunnen buurten over hun en onze hobby het dialect. We zijn begonnen met ’n Uurke Meer op 3 september 2003. Vaste techneut is Peter de Laat die er zorg voor draagt dat alles klinkt zoals het hoort te klinken. Peter heeft toegezegd dat wanneer ik stop hij het overneemt en daar ben ik heel blij mee. De 1e gast was Nico van de Wetering uit Sint Oedenrode en daarna zijn er nog vele gevolgd. De titel van het programma beviel ons niet en op 23 februari 2005 zijn wij begonnen in Het Spectrum met Breek de Week met als eerste gast de groep Van Ons End hier uit ’t dorp. En dat loopt nu nog steeds en er zijn gasten die van ver komen. Om een paar plaatsen te noemen Landgraaf, Den Haag, Wouwse Plantage, Hilversum, Amsterdam en allemaal om hun boek of cd te promoten. Ook komen er mensen spontaan binnen lopen en kijken.

Uitzending Gemist: