Black & Blues

Black & Blues is een cross-over-programma, met als uitersten rhythm-and-blues en soul. De muziek slingert je tussen diversen emoties heen en weer.
Tel daar bij op dat er niet alleen gekozen wordt voor het nieuwste van het nieuwste, maar ook de archieven, waar juweeltjes toeven, opengaan en je bent verkocht, wanneer je afstemt op dit programma.
Wekelijks staat er een artiest in de spotlight en bespreekt Wim (ook recensent van Mania en Bluesmagzine.nl) een opvallende cd.

Presentatie en samenstelling: Wim Velderman, 

Elke zondagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur te horen op OM Radio

Out Of The Blues
De passie voor muziek daar draait het om; voor veel luisteraars van lokale omroepen en ook voor programmamaker Wim Velderman. Voor Omroep Meierij maakt hij Black&Blues. Een programma dat vooral nieuwe releases laat horen op het gebied van rhythm and blues.

Wim luisterde als kind dagelijks naar de radio in huize Velderman en dat inspireerde. Als puber werd hij deejay en festivalpresentator, was regelmatig in Hilversum te vinden om het kunstje van dichtbij te bekijken. In 2003 werd hij gevraagd een proefuitzending te maken voor een lokale omroep. Dat beviel zo goed dat een paar weken daarna een raamwerk (vormgeving met jingles, stationcalls, etc) klaar was, het format goedgekeurd werd door het PBO en Wim wekelijks te horen was.

 

In zijn enthousiasme kwam daar al snel een programma en een omroep bij. Momenteel zijn het er 15 door heel Nederland die Black&Blues gezamenlijk uitzenden. Wim wist de artiesten te vinden in binnen- en buitenland, ook de promotiemensen weten waar ze nieuw werk naartoe moeten sturen. Leuk is, zo vertelt Wim, het contact met de vele Amerikanen en Canadezen die direct na een opname hun nieuwe werk opsturen. Dat geeft wekelijks vele verrassingen. Verrassingen qua originaliteit, qua muziekstijl en qua informatie.

In het verleden heeft Wim vele Nederlandse muzikanten geïnterviewd, vaak met hoge verwachtingen. Gelukkig blijken het meestal heel normale mensen te zijn zoals jij en ik, zegt Wim. Zo herinnert hij zich 1 van z’n eerste interviews met Harry “Cuby”Muskee. Cuby vertelt een heerlijk nuchter verhaal en zegt tussen de regels door in auto op weg naar een optreden nog altijd wat cassettebandjes te draaien. Na het interview stuurt Harry regelmatig een mailtje om te wijzen op passages in zijn songteksten met een mooi verklaring.

 

Wim leert ondertussen tijdens workshops van de OLON bij de NOS presenteren, nieuws lezen en schrijven en interviewen. Al snel presenteert hij op zondagmiddag 3 uur de sport op het toenmalige EnschedeFm (vooruitstrevende omroep met een aantal OLON-prijzen, tegenwoordig  bezig om Streekomroep te worden i.c.m. een vergaande samenwerking met Dagblad Tubantia)

Bij Wim gaat het niet alleen om de rhythm and blues: vele genres van pop, soul, roots, blues, funk worden thuis of onderweg opgezet. Wim is regelmatig Out Of The Blues. Het programma maken gaat hand in hand met het schrijven van recensies die met regelmaat verschijnen op Bluesmagazine.nl en PlatoMania. Wim vindt het fijn als zijn luisteraars reageren, interactief dus, via Twitter of Facebook.

De passie voor muziek daar draait het om voor de luisteraar en voor Wim Velderman. Kom maar eens luisteren bij Omroep Meierij.