Over Omroep Meierij

Welkom op de website van Omroep Meierij, dé lokale publieke omroep van Meierijstad. Na de fusie van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode tot één gemeente Meierijstad besloten de lokale omroepen TV Meierij in Sint-Oedenrode en de Lokale Omroep Schijndel (LOS) samen een nieuwe omroep te vormen: Omroep Meierij.

Met de komst van de gemeente Meierijstad vervallen op basis van de Mediawet automatisch de zendmachtigingen voor het verzorgen van lokale televisie en radio van de drie oude lokale omroepen. Stichting Lokale Omroep Veghel-Uden (SLOVU), Stichting Lokale Omroep Schijndel (LOS) en Stichting TV Meierij hebben geprobeerd te komen tot één nieuwe lokale omroep voor het grondgebied van Meierijstad.

Oprichting
Stichting Omroep Meierijstad heeft bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag tot aanwijzing als lokale omroep voor de gemeente Meierijstad ingediend. De stichting heeft hiervoor een nieuw programma-beleidsbepalende orgaan (PBO) opgericht tijdens een openbare oprichtingsvergadering in september 2017.

Achtergrond
In 2016 en 2017 heeft veelvuldig overleg plaatsgevonden om te komen tot een nieuwe lokale omroep voor Meierijstad. Met het Commissariaat voor de Media heeft meermalen overleg plaatsgevonden over het proces. In goed overleg is afgesproken dat de twee voormalige omroepen uit Sint-Oedenrode en Schijndel een nieuwe lokale omroep oprichten voor Meierijstad. SLOVU gaat zich richten op de gemeente Uden en niet meer op Veghel.

Vanuit de omroepen Stichting TV Meierij en Stichting Lokale Omroep Schijndel kan worden medegedeeld dat de nieuwe Stichting Lokale Omroep Meierijstad het doel nastreeft om per 1 januari 2018 via web, radio en tv publicaties en uitzendingen te verzorgen voor de gemeente Meierijstad onder de naam: Omroep Meierij. Enthousiaste vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het online formulier op www.omroepmeierij.nl

Ondertussen werkten de ongeveer zestig vrijwilligers achter de schermen hard aan een nieuwe omroeporganisatie. Eén van de resultaten is deze nieuwe website, waarop wij het belangrijkste nieuws uit Meierijstad zullen publiceren. U ziet daar ook de items die door onze medewerkers zijn gemaakt.

Op televisie ziet u vanaf 4 januari ons nieuwe journaal met de naam RondOM. Dat wordt niet meer, zoals bij de oude omroepen gebeurde, éénmaal per week of per twee weken ververst. Voortaan worden nieuwe items direct in een carrousel geplaatst, zodat u ook op TV actuele items uit uw omgeving krijgt te zien.

Op de radio blijven de vertrouwde programma’s en er wordt gewerkt aan nieuwe radioprogrammering.

Volg onze berichten ook op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, Vimeo, Snapchat.

Omroep Meierij heeft de hoofdvestiging in Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel. De studio in Sint-Oedenrode blijft bestaan.

Omroep Meierij wil niet alleen een betrouwbare omroeporganisatie zijn. Wij willen ook de betrokkenheid van de inwoners bij hun woon- en leefgebied vergroten. Betrokkenheid en herkenbaarheid zijn daarom onze trefwoorden.

Een omroeporganisatie kan niet zonder interactie met het publiek. Heeft u tips, reacties of opmerkingen, dan zijn wij altijd te bereiken via het e-mailadres: redactie@omroepmeierij.nl