Muziek, dans en exposities tijdens ‘Nacht van de Noordkade’

VEGHEL – Er valt weer van alles te beleven tijdens de vierde editie van de ‘Nacht van de Noordkade’. De start is vrijdagavond 25 januari 2019 om 19.00 uur en gaat door tot ’s-nachts 02.30 uur.  Het festival vol muziek, dans, musical, eten en drinken en beeldende kunst, vindt verspreid over tal van locaties in de voormalige veevoederfabrieken van de CHV aan de Verlengde Noordkade in Veghel plaats.

Bezoekers kunnen in de hele cultuurfabriek genieten van optredens muziek, dans, musical, exposities en demonstraties zoals de kinderateliers, zeefdrukken, fashion, edelsmeden en keramiek. Ze worden op onverwachte plekken verrast door kleine dansoptredens. Er vindt een doorlopend programma plaats met optredens van leerlingen van de muziekschool, orkesten van muziekverenigingen, bands van Pop & Co en verschillende ensembles. Klassiek, pop, rock of jazz, het komt allemaal aan bod. In de Malerij wordt er gewerkt aan kunstwerken, in de entree kunnen bezoekers samen met een kunstenaar een beeldend kunstwerk maken en in de smederij stoken ze het vuur hoog op. Ook de Fabriekswinkel, vol kunstzinnige en designcadeaus, is natuurlijk open.

Levende schilderijen
Dit jaar geen nieuwe ‘Sterren op het doek’ waarbij bekende persoonlijkheden werden geportretteerd, zoals vorig jaar burgemeester Kees van Rooij , maar een nieuw item in de vorm van levende schilderijen. Hierbij worden vijf iconische schilderijen uit de kunstgeschiedenis verbeeld door levende personen. Een kunsthistoricus geeft het publiek toelichting op de levende kunstwerken. De toegang tot bovenstaande activiteiten is gratis.

Nationaal Theater Weekend
Op vrijdag 25 januari om 20.15 uur start ook het Nationaal Theaterweekend waaraan Theater De Blauwe Kei meedoet. In dit  weekend kan men vier verschillende voorstellingen bezoeken, waarvan de entree slechts tien euro bedraagt. Tijdens de Nacht van de Noordkade is dat de voorstelling ‘De Gouden Jaren’ met het orkest van Cor Bakker. Het is een theatershow met pakkende beelden en muziek uit vervlogen jaren. Het orkest en presentator Jacques Klöters halen aan de hand van historische beelden, met vermakelijke verhalen en de mooiste liedjes uit de jaren ’45 tot ’70, herinneringen op.  Vooraf en na afloop kan men genieten van het overige programma van ‘De Nacht van de Noordkade’.

You may also like...

%d bloggers liken dit: