Minder sterke groei Eindhoven Airport

Minder sterke groei Eindhoven Airport

EINDHOVEN –  Met een kleine 6% stijging in aantallen vliegbewegingen groeide Eindhoven Airport minder hard dan de jaren ervoor, terwijl het aantal bestemmingen is toegenomen tot 82 in 2018. Het aantal passagiers groeide in 2018 met 9% harder dan het aantal vliegbewegingen. Al eerder werd besloten de groei van het aantal vliegbewegingen te matigen naar ongeveer 5% voor 2019 en 2020.

Van kwantiteit naar kwaliteit
Met deze cijfers komt een einde aan een periode van sterke groei in vliegbewegingen op Eindhoven Airport. Volgens de luchthaven past dit bij het huidige tijdsgewricht. “Groei is geen doel op zich. Het is tijd om ons meer te richten op kwaliteit en innovatie”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport NV.

Bestemmingen
In 2018 kon vanaf Eindhoven Airport naar 82 bestemmingen worden gevlogen. Nieuw in 2018 waren onder andere Bratislava, Wenen en Moskou. De populairste bestemmingen vanaf Eindhoven in 2018 waren Alicante, Faro, Boedapest, Londen Stansted en Málaga.

Cijfers
Over geheel 2018 heeft Eindhoven Airport een groei van 9% gerealiseerd tot 6,2 miljoen passagiers (2017: 5,7 miljoen passagiers). Het aantal vliegbewegingen kwam in 2018 uit op 38.642, een kleine 6% meer dan in 2017 (2017: 36.470). De passagiersgroei is het gevolg van meer bestemmingen, frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. De gemiddelde bezettingsgraad over het hele jaar steeg van 155 passagiers per vliegtuig naar 160,2.

You may also like...

%d bloggers liken dit: