Inwoners Meierijstad kunnen bijna voor niks populieren planten

Bijna gratis populieren voor inwoners Meierijstad

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad die populieren willen planten krijgen een steuntje in de rug  van Populierenwerkgroep Het Groene Woud. Belangstellenden kunnen zich tot 15 februari aanmelden.

Het planten van bomen wordt gezien als een manier om klimaatverandering tegen te gaan. Het Groene Woud heeft een lange traditie met het planten van bomen; populierenweiden en populieren langs wegen hebben zo het typische landschap hier vorm gegeven. Bij het vieren van haar derde lustrum zet Populierenwerkgroep Het Groene Woud daarom een tandje bij: naast het planten van populieren langs wegen steunt de organisatie mensen die bijvoorbeeld een populierenweide op hun grond willen aanleggen.

Voedselbossen
Momenteel is er een hype om voedselbossen en agroforestry percelen aan te leggen. Een voedselbos is een bos met als doel voedsel te produceren (noten, vruchten, kastanjes, bladeren,). Agroforestry is een vorm van landbouw waarbij gewassen, gras of vee actief en bewust gecombineerd worden met het planten, beheren en oogsten van bomen. In Het Groene Woud bestaan al langer populierenweiden, waar koeien onder de populieren lopen.  Net als bijvoorbeeld boomgaarden waar schapen onder lopen.

Bijna gratis
De Populierenwerkgroep Het Groene Woud biedt particulieren al 15 jaar elke winter – bijna gratis – bomen aan voor aanplant van populieren langs wegen (waarmee ze hun zogeheten voorpootrecht kunnen benutten). Zo werden in de loop van de jaren over een lengte van ruim 200 km populieren geplant. Ook dit jaar kunnen particulieren zich hiervoor weer melden. Voor grondeigenaren die een heel perceel met populieren willen beplanten – als vorm van agroforestry – worden de bomen dit jaar geheel gratis aangeboden.

Belangstellenden  kunnen zich tot 15 februari 2019 kunnen melden bij Rien van de Laar uit Liempde, rienvdlaar@hotmail.com, 0411- 631332 of 06-53956603.

You may also like...

%d bloggers liken dit: