Energiesubsidiepot Meierijstad is nu al leeg; voortaan geld lenen

Energiepot gemeente is al leeg

MEIERIJSTAD – De subsidiepot van de gemeente waarmee inwoners dit jaar energie kunnen besparen is al leeg. De belangstelling was zo groot dat in de eerste week van januari het geld al op is. Wie geld wil voor energiezuinige maatregelen zal dat voortaan moeten lenen.

De gemeente stelt sinds 2018 energiesubsidie beschikbaar. Vorig jaar was daar al een run op, dit keer was er nog meer belangstelling. Het bedrag van 50.000 euro is nu al op. Inwoners kunnen géén subsidie meer aanvragen. De komende weken hoort iedereen die geld heeft gevraagd of dat ook op de rekening zal worden bijgeschreven.

Mensen krijgen geld als ze hun huis hebben geïsoleerd, zonnepanelen hebben gelegd of een warmtepomp of pellet kachel gebruiken.

Geld lenen
De gemeente wil inwoners wel blijven stimuleren hun huis te verduurzamen. Sinds kort kunnen inwoners advies op maat krijgen bij het loket Brabant Woont Slim. De gemeente betaalt de helft van het advies. En vanaf medio 2019 kunnen inwoners geld lenen bij de gemeente voor het aanpakken van hun huis. Deze nieuwe regeling komt in plaats van de huidige subsidieregeling. Reden is dat de gemeente met de huidige regeling slechts een beperkt aantal inwoners kan helpen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: