Diamanten bruidspaar in Veghel

VEGHEL – Het echtpaar Ben en Dinie Van den Bergh-Van Zutphen kreeg donderdagmiddag bezoek van burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad. Die kwam hen feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest. Op 31 december 2018 waren Ben (84) en Dinie (81) al zestig jaar ‘voor de Wet’ getrouwd. Maar de dag dat zij voor ‘de Kerk’ trouwden houdt het bruidspaar als feestdag aan. En dat is 13 januari.

Wanneer ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet kunnen Ben en Dinie zich niet precies meer herinneren. Maar waar die ontmoeting plaatsvond staat wel helder voor de geest. Bij een danstent in Erp. Daar, in Dinie’s geboorteplaats, zag zij de uit Aarle Rixtel afkomstige Ben voor het eerst. Kennelijk beviel dat zo goed want jaren later trouwden ze met elkaar. Op de laatste dag van 1958 voor de wet en op 13 januari 1959 volgde de kerkelijke huwelijksinzegening. De eerste vier jaar van hun huwelijk woonde het paar in Beek en Donk. Daarna betrokken ze een boerderij op ’t Ham in Veghel. “De mensen zeiden toen dat we in de rimboe woonden omdat het zo achteraf was. Nu worden er in die buurt nieuwe huizen gebouwd”, lacht Ben.  In die tijd werkte hij als bouwvakker bij diverse bouwbedrijven en leverde daarbij veel metselwerk af. Mooi metselwerk, want hij bekwaamde zich in het restaureren van huizen en andere gebouwen. Zijn werk is onder andere nog in Heusden te zien. “Daar ben ik nog steeds trots op. We zijn daar nog wel eens met andere mensen naartoe gegaan om mijn werk te laten zien. Er staat nog veel van wat ik gerestaureerd heb”, aldus de oud-bouwvakker.

Familiebezoek

Inmiddels heeft het diamanten paar drie kinderen (2 dochters en 1 zoon). Die zorgden weer voor zes kleinkinderen, waarna de familie nog eens uitbreiding kreeg met drie achterkleinkinderen. De familie woont in de directe omgeving, zodat zij die zelf ook kunnen bezoeken. Dat doen ze niet alleen met de auto maar rijden er ook op hun scootmobiel naartoe. “Dat doen we zomers, als het goed weer is”, zegt Dinie. Met goed weer toeren ze hiermee ook 1 keer per week samen met andere leden van seniorenvereniging WijNU door Veghel en omgeving. Ze zeggen te genieten van die tochtjes waarbij ze onderweg tijdens de koffiepauze met de anderen kunnen buurten. Ook de andere dagen van de week verveelt het echtpaar zich niet. Ze gaan nog graag een potje rikken met de oude buren van ’t Ham. Inmiddels wonen Ben en Dinie zelf in een appartement in Veghel.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: