Burgemeester Van Rooij roept op tot groots denken en lonkt naar Brainport

Burgemeester Van Rooij

MEIERIJSTAD – Niet te bescheiden zijn, maar groot denken. Dat is waar burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad woensdag in zijn nieuwjaarstoespraak voor pleitte. Dit jaar komt er een Raad van Verbeelding die vergezichten gaat maken voor de gemeente. En passant lonkte hij zelf alvast naar Brainport.

Uitgangspunt is de ligging van Meierijstad tussen Brainport rondom Eindhoven en de Agri Food Capitol-regio rondom Den Bosch. “Daar moeten we gebruik van maken want dat biedt kansen”, aldus de burgemeester. De raad wordt een club van vrijdenkers. Van Rooij: “En dan helpt een frisse onafhankelijke en brede blik van vrijdenkers, die ver buiten Meierijstad naam hebben gemaakt met hun kijk op de toekomst”.

Gebaande paden
Het is volgens de burgemeester de uitdaging om voor oude uitdagingen nieuwe oplossingen te bedenken. “Om buiten de gebaande paden te durven gaan”.

De eerste burger van Meierijstad nam alvast een voorschot toen hij zei: “In de as ’s-Hertogenbosch – Eindhoven kan Meierijstad profiteren van een gunstige ligging. We zullen onze aandacht nog meer gaan richten op Brainport. Samenwerking met de regio Eindhoven biedt kansen voor de toekomst”.

Krachten gebundeld
Van Rooij keek in zijn toespraak niet alleen naar de toekomst. Hij noemde de vele nieuwe samenwerkingsverbanden die het afgelopen jaar in de gemeente zijn gesmeed na de fusie van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Verenigingen, bedrijven en burgers hebben elk op hun eigen manier de krachten gebundeld.

“We mochten steeds rekenen op uw inbreng, individueel of in georganiseerd verband, vanuit wijk- en dorpsraden, verenigingen of daartoe ingestelde adviesraden als seniorenraad, sportraad en Adviesraad Sociaal Domein. Op die voet willen we in 2019 verder werken om als één gemeente op te trekken”, aldus burgemeester Van Rooij.

You may also like...

%d bloggers liken dit: