Wereldlichtjesdag: Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist

MEIERIJSTAD – Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist. Met dat thema wordt 9 december in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel Wereldlichtjesdag gehouden.Het is een dag waarop wereldwijd kaarsen worden ontstoken ter nagedachtenis aan kinderen die zijn overleden.

Pijn en gemis
Ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn uitgenodigd één van de herdenkingsbijeenkomsten bij te wonen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Samen eren en herinneren
Samen staan de deelnemers bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Samen eren en herinneren de deelnemers deze kinderen door een kaarsje op te steken en te luisteren naar troostende woorden afgewisseld met live muziek. Om zeven uur wordt er voor ieder kind een kaarsje opgestoken zo wordt het even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en beseffen ze dat ze niet alleen zijn met hun verdriet

Ouders en/of naasten worden vrijblijvend uitgenodigd een ingelijste foto van het overleden kind mee te nemen naar de bijeenkomst. De foto’s zullen tijdens de herdenking tussen kaarslicht geplaatst worden.

De bijeenkomst in Schijndel begint om 18.15 uur in de St. Servatiuskerk op de Markt. Aanmelden kan via  (Markt Schijndel) hansentessadelaat@gmail.com.

De bijeenkomst in Sint-Oedenrode begint om 18.30 uur in De Knoptoren, Kerkdijk-Noord 8. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij info@casterenuitvaartzorg.nl of bellen met Wilma van Casteren, 06 10267467.

De bijeenkomst in Veghel begint om 18.30 uur in de Kapel van de zusters Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8. De deuren zijn open vanaf 18:00 uur.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: