Voortaan sneller met de bus van Sint-Oedenrode naar Eindhoven en Oss

Voortaan sneller met de bus van Sint-Oedenrode naar Eindhoven en Oss

SINT OEDENRODE – Bij de op- en afritten van de A50 bij Sint-Oedenrode zijn nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) bushaltes aangelegd. Vanaf  zondag 9 december kunnen reizigers hier gebruik maken van diverse buslijnen die met een hoge frequentie gaan rijden tussen Oss en Eindhoven. Reizigers kunnen er ook gebruik maken van de naastgelegen gloednieuwe carpoolplaats.

 

Ochtendspits: iedere 5 minuten
Op 9 december gaan de nieuwe dienstregelingen 2019 van alle vervoerders in. De HOV-haltes in Sint-Oedenrode worden vanaf die dag aangedaan door de buslijn 157 (Eindhoven –Oss); lijn 305 Eindhoven-Veghel-Uden-Heesch-Oss en lijn 605 Uden-Eindhoven. Snelbuslijn 305 wordt 7 dagen per week gereden volgens een halfuurdienst. Doordeweeks in de gehele ochtend- en avondspits geldt een kwartierdienst; en tussen 07.00 uur en 08.00 uur rijden de bussen zelfs bijna iedere 5 minuten richting Eindhoven.

Bij elke halte is een Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) beschikbaar; OV-reizigers krijgen daarmee ter plekke altijd de actuele informatie over verwachte aankomst – en vertrektijden en reisduur.

Carpoolplaats voor 70 auto’s
Nabij de HOV-haltes is aan de Noordelijke randweg (op de hoek met de Postdijk) ook een nieuwe carpoolplaats gereed gekomen. Deze voorziening biedt ruimte aan 70 auto’s en 50 fietsen. Op het terrein zijn fietsrekken, overkappingen en een wachtruimte geplaatst. Het terrein wordt verlicht met een duurzame dynamische verlichting; dat wil zeggen dat de verlichting geactiveerd wordt via bewegingssensoren. Tussen carpoolplaats en HOV-halte is ook een nieuwe, rechtstreekse voetgangersverbinding aangelegd. ______________________________________________________________________________

You may also like...

%d bloggers liken dit: