Uitzwaaien van de laatste Zwarte Pieten

VEGHEL – De dag ná Pakjesavond worden dit jaar de laatste Pieten die in Veghel zijn achtergebleven uitgezwaaid. Dat gebeurde donderdagavond  6 december tijdens de allereerste Pieten Uitzwaai Uittocht. Om 18.00 uur kwamen de eerste Pieten uit het Centraal Pietenburo aan de Markt naar buiten om vervolgens samen met de kinderen in een stoet naar de haven te lopen. Onderweg sloten ze her en der de laatste Pieten bij de stoet aan. Om 19.00 uur stapten de Pieten in de haven op de allerlaatste, verlichte, boot die ze naar de stoomboot bracht waarna de thuisreis richting Spanje kon beginnen.

 

Samenwerking

De Pieten Uitzwaai Uittocht is een samenwerking tussen het Sint Nicolaas-comité Veghel en het Centraal Pietenburo Veghel. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling om kinderen ook een eindmoment te bieden van de spannende en indrukwekkende Sinterklaastijd. De goedheiligman wordt ieder jaar samen met zijn Pieten groots onthaald op allerlei plaatsen in Nederland, maar vertrekt eigenlijk altijd met stille trom. Met deze eerste Pieten Uitzwaai Uittocht willen beide Sint-organisaties een aanzet geven voor misschien wel een nieuwe traditie.

You may also like...

%d bloggers liken dit: