Pleun en Sara winnen een robot met een zwerfvuilselfie

V.l.n.r.: Leraar van de groep 7bh Bernt Hamers, Wethouder Harry van Rooijen, Leerling Pleun van de Wielen, Directrice BS Heijcant Suzanne Jãgers, Leerling Sara Ooms

MEIERIJSTAD – Pleun van de Wielen en Sara Ooms van basisschool Heijcant kregen de Meccanoid Robot. Deze twee leerlingen wonnen de fotowedstrijd ‘Zwerfafval selfie’ in het kader van het  zwerfafvalproject ‘ Zwerfafval, dat pakken we samen op’.

Alle basisscholen en het voortgezet onderwijs konden mee doen aan het zwerfafvalproject van de gemeente MeierijstadZe kegen  gastlessen en ze deden mee aan een  zwerfafvalopruimactie plaats. Daarvan konden de kinderen een ‘zwerfafval selfie’ insturen.

 

 

Fietsmanden worden prullenmanden
Pleun van de Wielen en Sara Ooms maakten de winnende foto. Samen staan ze met de fiets in de hand, hun fietsmanden omgetoverd tot prullenmand. Gepaard met pen en papier, turfde ze hoeveel zwerfafval ze dagelijks opruimden. Dat was heel veel vertelde ze aan Wethouder Harry van Rooijen. Ze vonden zelfs een opblaaszwemband en heel veel peuken bij de bankjes in het park. Op de vraag of deze opruimactiviteit éénmalig was zeggen ze volmondig nee: ‘Het is leuk om te doen en je maakt je omgeving schoner’.

Blij met robot
De meiden zijn blij met de Meccanoid Robot die ze voor hun school hebben gewonnen. De leerkracht vertelde dat de kinderen al een heel schema hebben gemaakt, voor hoe ze om de beurt een deel van de 1 meter 20 grote robot gaan bouwen. Nadat hij gebouwd is komt het programmeren. De robot gaat ook in de andere klassen gebruikt worden, tijdens de technieklessen en in het technieklokaal.

Afgelopen jaar deden ongeveer 350 basisschoolkinderen mee aan het zwerfafvalproject. Dit waren kinderen van de basisscholen de Uilenbrink, Edith Stein, Bunders, Heibosch, Heijcant en HUB Veghel. Ook op het voortgezet onderwijs, het Elde College, vonden er weer zwerfafvalprojecten plaats. In december doet het Fioretti College nog mee.

You may also like...

%d bloggers liken dit: