Nationale SchildersVakprijs voor Roland Mutsaars uit Schijndel

SCHIJNDEL – Roland Mutsaars uit Schijndel heeft de Nationale SchildersVakprijs gewonnen in de categorie Decoratie en Restauratie. Mutsaars kreeg de prijs voor de manier waarop hij een privé-kantoor in Schijndel decoreerde. De prijs werd uitgereikt tijdens een gala-avond in Utrecht. Mutsaars was aangenaam verrast dat hij uit vier genomineerden tot winnaar werd gekozen.

Roland Mutsaars
Roland Mutsaars is een erkend meesterschilder, decorateur en restaurateur. Hij zit ruim 25 jaar in het vak en heeft naast een gouden medaille aan het Instituut Superieur de Decoration, onder leiding van de Belgische meesterschilder A. Meylemans ook diverse nominaties voor de Nationale SchildersVakprijs achter zijn naam staan. Mutsaars heeft een eigen bedrijf Roland Mutsaars Decorations aan de Heikantstraat in Schijndel.

Juryrapport
De jury was lovend over het werk van Mutsaars: “Waar de jury in eerste instantie op let, is het vakwerk, de ambachtelijkheid. In de basis is die bij alle genomineerden in buitengewone mate aanwezig. Maar hier valt wel de eerste scheiding te maken: In één geval zijn er zorgen over de ondergrond. Ook al kan de schilder daar niets aan doen, er wordt wel een risico genomen.

In een ander geval gaat het om het creëren van een complete illusie. Die wordt op veel onderdelen wel bereikt, maar op andere onderdelen niet, terwijl dat mogelijk wel had gekund. In de praktijk is dat helemaal niet erg: de mensen genieten er toch wel van. Maar de jury geef je daarmee de kans om een minnetje te noteren. En als het vakmanschap helemaal in orde is?

Dan spelen ook andere argumenten een rol. Bijvoorbeeld over de herhaalbaarheid van het proces, de verkoopbaarheid van het eindproduct, de snelheid en efficiëncy van werken. En daarom gaat de prijs van de Nationale SchildersVakprijs in de categorie decoratie-/restauratieschilderwerk naar een project dat duurzaam is, vakkundig, in korte tijd gerealiseerd en commercieel interessant: het privékantoor in Schijndel door Roland Mutsaars.” Voor het volledige rapport klik hier.

Over de Nationale SchildersVakprijs
Met deze prijs wil de organisatie het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast wordt het kwaliteitsschilderwerk bij derden en opdrachtgevers gepromoot. Er zijn drie categorieën: onderhoud/renovatie, nieuwbouw en decoratie/restauratie. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

You may also like...

%d bloggers liken dit: