Liefhebbers van rhythm and blues vanaf zondag op de eerste rij bij Omroep Meierij

Wim Velderman

MEIERIJSTAD –  Goed nieuws voor de liefhebbers van rhythm and blues. Wim Velderman maakt vanaf 9 december elke week van 18.00 tot 19.00 uur het radioprogramma Black&Blues. Een programma dat vooral nieuwe releases laat horen op het gebied van rhythm and blues.

 

Als puber werd Wim Velderman deejay en festivalpresentator. In 2003 werd hij gevraagd een proefuitzending te maken voor een lokale omroep. Van het één kwam het ander en nu gaat Velderman een programma maken voor Omroep Meierij.

 

 

 

 

Amerikanen en Canadezen
Wim weet de artiesten te vinden in binnen- en buitenland, ook de promotiemensen weten waar ze nieuw werk naartoe moeten sturen. Velderman:  “Het contact met  Amerikanen en Canadeze n die direct na een opname hun nieuwe werk opsturen geeft wekelijks  verrassingen  qua originaliteit, muziekstijl en informatie”.

Wim leerde ondertussen tijdens workshops van de OLON bij de NOS presenteren, nieuws lezen en schrijven en interviewen. Bij Wim gaat het niet alleen om de rhythm and blues: vele genres van pop, soul, roots, blues, funk worden thuis of onderweg opgezet. Wim is regelmatig Out Of The Blues. Het programma maken gaat hand in hand met het schrijven van recensies die met regelmaat verschijnen op Bluesmagazine.nl en PlatoMania.

You may also like...

%d bloggers liken dit: