Lever in voor ‘Samen voor de Voedselbank’!

Voedselbank (bron: Omroep Brabant)

MEIERIJSTAD – Nog even en dan gaat de jaarlijkse ‘Samen voor de Voedselbank’ actie van Omroep Brabant weer van start. Maandag 3 tot en met vrijdag 14 december staat in het teken van de voedselbank, met als doel zoveel mogelijk lang houdbare producten inzamelen. Vorig jaar werd een recordaantal van 166.784 producten opgehaald.

 

In Brabant leeft 1 op de 9 kinderen onder de armoedegrens; dit zijn ongeveer 2 tot 3 kinderen in iedere schoolklas. Het is voor een deel van deze gezinnen zelfs iedere dag weer een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. De voedselbanken bieden dan steun in de vorm van voedselpakketten. Helaas kampen ook zij met een steeds kleinere bevoorrading en dus hebben ze een beetje hulp nodig.

Omroep Brabant
Omroep Brabant roept iedereen op om tussen 3 en 14 december 2018 iets aan de voedselbank te geven uit een lijst van acht lang houdbare producten voor de Brabanders die het zo goed kunnen gebruiken.

Wat wordt er gevraagd?
1) koffie
2) thee
3) soep
4) rijst
5) pasta
6) pastasaus
7) zoet beleg
8) lang houdbare melk

Lever in!
Er is altijd een inzamelpunt in de buurt. Alle inzamelpunten staan op een overzichtelijke digitale kaart via www.omroepbrabant.nl/inzamelpunt.

Voedselbank on Tour
Naast de inzamelpunten kunnen producten ook ingeleverd worden bij de studio van Omroep Brabant in Son. Ook rijdt de ‘Voedselbank on Tour’ (een truck van het Facilitair Bedrijf Defensie) en onze mobiele radiostudio van 10 tot en met 14 december door de provincie. Elke dag doet de truck een andere plaats in Brabant aan en worden de producten in ontvangst genomen.

Lever hier jouw producten in tussen 10.00-19.00 uur:
Maandag 10 december: Tilburg AH XL Jan Heijnsstraat
Dinsdag 11 december: Breda Jumbo Rat Verleghstraat
Woensdag 12 december: Bergen op Zoom AH XL Markiezaatsweg
Donderdag 13 december: Eindhoven Jumbo Woensel
Vrijdag 14 december: Oss AH Burchtplein

Meehelpen met acties
Wil je ook nog inzamelpunt worden of heb je een actie bedacht en wil je die uitvoeren met vrienden, schoolgenoten, ouders, collega’s of in de buurt? De radio- en tv-verslaggevers van Omroep Brabant trekken erop uit om aandacht te besteden aan de leukste acties. Neem dan contact op met het voedselbankteam via voedselbank@omroepbrabant.nl of op 06-53840896.

You may also like...

%d bloggers liken dit: