Gemeente steunt voedselbanken en Bij Jet

Voedselbank (bron: Omroep Brabant)

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat opnieuw steun gegeven aan de voedselbanken en aan Bij Jet, een organisatie die kwetsbare mensen in Schijndel helpt.

In Meierijstad zijn drie voedselbanken. Die worden ook gesteund door vrijwilligers, bedrijven, en instellingen. Samen proberen zij mensen uit de armoede te helpen. Tegelijkertijd worden mensen ook geholpen bij het zoeken naar werk, het vinden van de juiste zorg en het verminderen van de schulden.

Gratis ruimte
Het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad heeft besloten ook de komende vier jaar een bijdrage te leveren aan de voedselbanken. Dat gebeurt met een geldbedrag of het gratis beschikbaar stellen een gebouw. De voedselbanken in Veghel en in Boxtel/Sint-Oedenrode krijgen subsidie. De voedselhulp van de Vincentiusvereniging in Schijndel mag gratis gebruik maken van een ruimte.

Bij Jet
Bij Jet is een maatschappelijke onderneming in Schijndel die kwetsbare inwoners van Schijndel helpt bij het vinden van betaald werk, talentontwikkeling en zinvolle dagbesteding. De gemeente ondersteunt Bij Jet volgend jaar met tienduizend euro omdat Bij Jet er voor zorgt dat mensen weer betrokken raken bij het sociale leven.

You may also like...

%d bloggers liken dit: