Coureursfamilie Van Berlo: “‘Het is een droom die uitkomt’

De Porsche van Van Berlo

VEGHEL – De 17-jarige coureur Kay van Berlo uit Veghel doet 9 december mee aan de Asian Le Mans Series. Dat is een rit van vier uur in Japan.  Kay vormt samen met zijn vader Marcel en zijn broer Glenn een echte racefamilie.

De racefamilie uit Veghel begon tien jaar geleden in de kartsport en nu zetten ze de gezamenlijke passie door in de auto’s.

 

 

Kay kwam dit jaar al uit voor Euro International in de European Le Mans Series, presteerde sterk en verdiende daarmee ook een uitnodiging voor de competitie in Aziė. Bij de eerste wedstrijd van het seizoen eindigde hij samen met Jim McGuire en Matt Bell op de zevende plaats in de LMP3-categorie.

Begonnen in de karts
Marcel en Glenn eindigden de Zandvoort 500 in een Porsche 991 op de vierde plaats. “Het is heel bijzonder om met mijn zoons te kunnen racen, heel speciaal”, zegt vader Marcel. “Tien jaar geleden zijn we samen begonnen in de karts. Zelf ben ik toen in de autosport begonnen en op dat moment zeiden we al dat het heel mooi zou zijn al we een keer samen zouden kunnen rijden”.

Glenn en Kay zijn samen begonnen in het karten. Alleen bij de Micro Max reden ze nog tegen elkaar, maar daarna reden de talentvolle broertjes in verschillende klassen, maar ze waren altijd wel tijdens dezelfde evenementen actief. Dit jaar was het eigenlijk voor het eerst dat ze niet dezelfde races hebben gereden. Glenn in de kart, Kay in de auto.

Een droom die uitkomt
Met zijn drieën reden ze onder meer de 12 uur van Imola en de 12 uur van Spa. Door de bezigheden van Kay in de European en Asian Le Mans Series is het de vraag hoe vaak de broers met hun vader kunnen racen. “Het is echt een droom die uitkomt”, zegt Glenn, de jongste van de twee broers. “Hier heb ik altijd naar uitgekeken. Het moment dat ik oud genoeg was om met zijn drieën een wedstrijd te kunnen rijden. Dit was de tweede race met mijn vader en ik hoop het zeker vaker te doen.”

Komend jaar hoopt ook Glenn de overstap naar de auto’s te maken. “Ik heb acht jaar in de karts gezeten, nu wil ik de volgende stap zetten. Voor nu betekent het dat ik vooral ervaring op moet doen en meters moet maken. Dan zien we wel waar het schip strandt. We gaan een plan voor de komende jaren maken, want het is mijn doel om van mijn sport mijn beroep te maken. Ik heb niet echt een klasse in mijn hoofd. Het liefst zou ik in LMP1 rijden of in een GT bij een fabrieksteam. Als je eerlijk bent, is de Formule 1 niet haalbaar, maar er zijn veel andere mooie klassen.”

You may also like...

%d bloggers liken dit: