Verwendag voor mantelzorgers

MEIERIJSTAD – Het gemeentebestuur van Meierijstad organiseert in samenwerking met welzijnsorganisatie ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op zaterdag 10 november 2018 een ‘Verwenmiddag’ voor mantelzorgers uit deze gemeente Het is een speciale bijeenkomst waarin alle mantelzorgers flink in de watten worden gelegd. Er zijn drie lokaties in Meierijstad waar die dag november van 14.30 – 17.00 uur de Verwenmiddag plaatsvindt. In ’t Spectrum in Schijndel, het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode en in De Apotheek op de Noordkade in Veghel. Daar kan men genieten van een High Tea, muziek en  entertainment.

Mantelzorg overkomt je. Zoals bij het echtpaar Jan en Irene Vogels in Veghel het geval was. Ze hadden al een zoon en een dochter toen ze 32 jaar geleden werden verblijd met de tweeling Frank en Rick. Aanvankelijk was er niets aan de hand. Maar toen één van hen met een griepje kreeg te maken werd na aandringen verder onderzoek gedaan. Daaruit kwam naar voren dat de eeneiige tweeling met een spierziekte te kampen had. Jan en Irene zijn nu niet alleen al 32 jaar de ouders maar ook de mantelzorgers van hun zonen, die nu ieder in een appartement in het complex De Mondriaan wonen, omgeven met zorg. “Desondanks is er onze zorg na 32 jaar niet minder op geworden. Ik heb het gevoel van méér”,  zegt Irene in het bijgaande interview.

You may also like...

%d bloggers liken dit: