Première voorstelling ‘TE GEK!’ Boschwegse toneelgroep

SCHIJNDEL – De kop is er af voor de Boschwegse Toneelgroep. Afgelopen weekend vrijdag 4 november speelde de toneelgroep de eerste voorstelling van ‘TE GEK!’. Deze voorstelling speelt zich af in een psychiatrische instelling waar het personeel soms nog gekker is dan de patiënten en dan hebben we het nog niet over het publiek gehad. Bij binnenkomst kreeg iedereen een pilletje van de psychiater om alvast in de stemming te komen. Met scherpzinnige teksten, verrassende, ontroerende en komische liedjes met mooie muziek en zang werd het een genot om naar te kijken.

TE GEK!
Onze lieve Heer heeft rare kostgangers wordt wel eens gezegd. Dat die uitspraak o zo waar is blijkt uit de patiënten en niet in mindere mate uit het personeel van de instelling waar ‘TE GEK!’ zich afspeelt. De patiënten mogen dan een afwijking hebben. Het hele scala van narcisme tot schizofrenie komt voorbij, ze zijn te benijden om het feit dat ze zo heerlijk zichzelf zijn. Hoewel het normaliter niet om te lachen is, blijkt dat het gedrag en vocabulaire van deze mensen er voor zorgen dat een lach moeilijk in te houden is.

Er arriveert een nieuwe patiënt……. of is het een zendeling van de overheid? Verwarring en consternatie alom in de toch al wazige structuur van de instelling. Het publiek mag meemaken hoe het er in zo’n inrichting aan toe gaat en het staat van tevoren al vast dat het een gekkenhuis wordt. Aan het einde van de voorstelling zal de bezoeker zich ongetwijfeld herkennen in één of meerdere patiënten, want zeg nou zelf; wie is er nou eigenlijk normaal….?

Alle gekheid op een stokje; niets is de Boschwegse Toneelgroep te dol om weer een te gekke avond voor de bezoekers te verzorgen. Een stuk met scherpzinnige teksten, verrassende, ontroerende en komische liedjes met mooie muziek en zang. Opnieuw in de Boschwegse Kerk die voor deze voorstellingen een ware metamorfose heeft ondergaan.

Voor de laatste 6 voorstellingen zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij: boschwegsetoneelgroep.nl of bij Tabaktief van Roessel in Schijndel.

You may also like...

%d bloggers liken dit: