Ouderen bakken pizza

VEGHEL – ‘Blijft u maar lekker zitten, ik geef uw soep wel even aan…’ We zijn zo gewend om mensen te ontlasten als ze ouder worden dat we niet in de gaten hebben dat mensen daardoor ook steeds minder zelfredzaam worden. Daarom staat de We Are Food maand november geheel in het teken van ‘Actief met eten, een hele zorg minder’. Stichting ‘Met je Hart’ uit Veghel nodigde een aantal kwetsbare ouderen uit om bij de kookstudio van de Gouden Leeuw, samen met Chef Kok Alex van Rossum zelf pizza te gaan maken. Tegelijkertijd vond deze zelfde activiteit in nog 11 andere gemeenten in Brabant plaats. Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant had hiertoe het initiatief genomen en sprak de deelnemers middels een videoboodschap van tevoren toe. Voor de deelnemende ouderen was het een genot om even uit de anonimiteit van de eigen woning te treden en genoten met volle teugen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: