Open deuren tijdens Duurzame Huizenroute in Meierijstad

Zonnepanelen op plat dak

MEIERIJSTAD – Denkt u aan het investeren in zonnepanelen of uw woning gasloos te maken? Kom dan naar één van de woningen tijdens de Duurzame Huizen Route. Komende zaterdag 10 november is de tweede zaterdag van de Nationale Duurzame Huizenroute en kunt u zich aanmelden om een duurzaam huis te bezoeken. Huiseigenaren van duurzame huizen in Meierijstad openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen met geïnteresseerden. Gemeente Meierijstad ondersteunt dit initiatief en moedigt haar inwoners aan om hun woning open te stellen. Alle kennis en ervaring met het toepassen van duurzame maatregelen zijn welkom. Zowel bij bestaande woningen als bij nieuwbouw. Denk aan zonnecollectoren, warmtepompen, zonnepanelen, isolatie, gebruik van duurzame materialen en hergebruik van materialen. Sinds de wet voorschrijft dat nieuwbouw gasloos moet zijn, is het noodzakelijk dat inwoners zich op alternatieven oriënteren.

Duurzaam Meierijstad
“We zijn in Meierijstad op dit moment actief aan de slag om inwoners te betrekken bij het thema duurzaamheid. We hebben onlangs, op 6 oktober, de dag van de duurzaamheid gehad met vele initiatieven en bezoekers. Daarnaast doen veel inwoners mee met ‘Operatie Steenbreek’ om stoeptegels te verruilen voor groen. En afgelopen week was Meierijstad gastheer bij de themadag over duurzame sportvelden samen met sportveldbeheerders, beleidsmedewerkers en aannemers. En nu staat de Nationale Duurzame Huizenroute op het programma. Ik hoop dat weer veel inwoners van de gelegenheid gebruik maken om elkaar op te zoeken en ideeën op te doen. En als mensen al veel maatregelen hebben genomen is het natuurlijk prachtig als zij meedoen met hun woning en hun ervaring willen delen” aldus wethouder van Rooijen.

Info
Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl/meierijstad voor een bezoek aan een duurzame woning in Meierijstad en of omgeving. U kunt bij één of meerdere huizen inschrijven voor een bezoek. Inschrijven via de website is wel verplicht.

You may also like...

%d bloggers liken dit: