NK Motortrial op de Vlagheide in Schijndel

SCHIJNDEL – Ronkende motoren op de Vlagheide, de thuisbasis van Motor en Trialclub Oost Brabant uit Schijndel. Een bijzonder weekend want deze club bestaat dit jaar 40 jaar en organiseerde zaterdag en zondag de 40ste Nederlandse Kampioenstrial. Verwacht geen gierende banden. Bij motortrial draait het om concentratie en behendigheid. ,,Het is ballet op de motor.” Wij spraken met voorzitter Thijn van der Heijden, voorzitter van de Motor en Trialclub Oost-Brabant over hoe het allemaal 40 jaar geleden begon in Schijndel. Luc Branten uit Sint-Oedenrode rijd al een tijdje mee in deze tak van motorsport. Hij kent de fijne kneepjes van het vak als geen ander.

Uitslagen NK-jeugd:
Kampioensklasse A: Twan Harmsel
Juniorenklasse B: Stan Reit
Aspirantenklasse C: Mick Zweedijk
Pupillenklasse: Finn van Kalmthout

Uitslagen ONK:
Inters I: Randy Kerstjens
Inters II: John van Veelen
Nationalen: Leroy Kuyper
Sportklasse A: Roland van Vendeloo
Sportklasse B: Eric Lusink

Van MTCOB-leden is Roland van Vendeloo Nederlands Kampioen geworden bij de Sportklasse B. Op de tweede plaats is geeindigd clublid Wesley Vermeulen. Helaas is het kampioenschap voor Luc Branten in het water gevallen doordat hij ziek was. Hij heeft de wedstrijden wel gereden maar geen goede score neergezet.

Kampioenen NK Motortrial 2018 (Foto: Karel Branten)

Kampioenen Motortrial Jeugd 2018 (Foto Karel Branten)

You may also like...

%d bloggers liken dit: