Inwoners Meierijstad gaan 34.000 liter water opvangen

Wethouder Van Rooijen gaf in oktober het startsein voor de regentonactie

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad willen best iets doen voor het milieu. De regentonactie van de gemeente was een succes. De afgelopen vier weken zijn in Meierijstad 189 regentonnen met een kortingsbon van 20 euro verkocht. Dit betekent dat inwoners van Meierijstad  minstens 34.000 liter regenwater opvangen voor hergebruik.

Jaarlijks gebruikt ieder huishouden gemiddeld zo’n 2.000 liter schoon drinkwater voor de tuin. Met de droogte van afgelopen zomer nog in het achterhoofd kan dat ook anders, aldus de gemeente. Regenwater – ook al is het onregelmatig – valt gewoon gratis uit de lucht. Volgens de gemeente is het zonde dit niet op te vangen in een regenton en te hergebruiken in de tuin.

Tegelruilactie
De tegelruilactie van de gemeente in het kader van de duurzaamheid was ook een succes. In juni leverde 110 mensen een tuintegel in voor een plant. Met minder tegels en meer groen in de tuin, kan regenwater tijdens een hoosbui makkelijker in de grond zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin. Ook volgend jaar wordt een tegelruilactie gehouden.

LEES OOKOok Meierijstad gaat voor ‘Groene Tuinen’

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: