Hart van Bourdonck in handen van 62 Boerdonkenaren

BOERDONK – 62 Inwoners van Boerdonk of mensen die met Boerdonk verbonden zijn, hebben binnen een tijdsbestek van circa 7 weken  € 620.000 bijeen gebracht. Daarmee is de volledige financiering van de aankoop van voormalig café ’t Mirakel volledig afgedekt en is geen financiering door de bank meer nodig. Stichting Miraculeus Boerdonk , de beherend vennoot van de CV, zet nu de formaliteiten verder in gang waarna op 6 december de officiële overdracht van het Mirakel plaatsvindt, met als nieuwe naam Hart van Bourdonck. Vorige week plaatste Imca van Lankveld, de nieuwe beheerster van Hart van Bourdonck, haar handtekening al onder het huurcontract. Samen met Boerdonk zal ze zich er volledig voor inzetten om het hotel café tot een successtory te maken. 6 december is er tussen 18.00 en 20.00 uur ook gelegenheid voor de participanten en partners om te kijken wat ze hebben gekocht. Veel participanten kennen immers het pand van binnen niet eens.

Boerdonk kwam in september in het nieuws toen een groep inwoners het initiatief namen om Herberg ’t Mirakel in hun dorp te kopen. De herberg stond al een tijdje te koop en er waren plannen om hierin arbeidsmigranten te laten wonen. De Boerdonkenaren staken hiervoor een stokje en besloten zelf het pand. Niet alleen om te voorkomen dat hun dorp met 800 inwoners overspoeld zou worden met de arbeidsmigranten, maar ook ter behoud van het café.

You may also like...

%d bloggers liken dit: