Expositie zuster Wies van den Heuvel bij St. Barbara

Zuster Wies van den Heuvel

WIJBOSCH – Wat hout te zeggen heeft. Zuster Wies van den Heuvel exposeert haar houten beelden in St. Barbara in Wijbosch. Het hout bekijken en er iets mee doen, zit er bij haar al van jongs af aan in. Van den Heuvel: “Ik ben in de bossen geboren en er groot gebracht. Daar speelden we met elkaar heel veel. Ik nam vaak stukjes hout mee naar huis en die werden bij de kachel neergelegd om te drogen en wanneer de stapel te groot werd dan werd het opgestookt. Als kind haalde ik er hout tussenuit en ik mocht ik er alleen iets van maken als mijn ouders in de buurt waren, omdat ze een mes gevaarlijk vonden.”

Klooster Zusters van Liefde
“Nadat ik ingetreden ben in het klooster van de Zusters van Liefde ben ik bewuster beelden gaan maken. Ik heb altijd enorm gewaardeerd dat ik hiervoor de ruimte kreeg en nog steeds krijg nu ik op Vijverhof woon”. Een van de eerste werkstukken van zuster Wies is een kruisbeeldje. Daarna is ze grotere beelden gaan maken. “Het hout besliste wat het werd. Ik liet het hout vaak ergens liggen om er iedere keer weer naar te kijken en dan werd er stapje voor stapje een creatie tevoorschijn getoverd.” Zuster Wies heeft zelf een keuze gemaakt uit welke beelden ze wil tentoonstellen. “Ik hoop dat iedereen net zoveel van geniet van de beelden, als dat ik heb gehad van het maken ervan.”

Info
De beelden van zuster Wies zijn tot 1 december te bewonderen in St. Barbara, aan de Hoflaan de glazen verbindingsgang tussen Vijverhof en Parklaan, Eerdsebaan 1A, Schijndel.  Loop gerust binnen en aansluitend kunt u een kopje koffie drinken in het pas vernieuwde Torentje. U bent van harte welkom!

You may also like...

%d bloggers liken dit: