Eerste lustrum Krollenloop Veghel

VEGHEL – Het eerste lustrum van de Krollenloop in Veghel werd dit weekend een groot succes. Deze vijfde editie telde maar liefst 1400 deelnemers. Voor de jeugd stonden de 1 en 2,5 kilometer Kidsrun op het programma. Voor de overige deelnemers was er een behoorlijk aanbod aan afstanden. Men kon individueel meedoen aan de 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. Daarnaast waren er nog eens een drie afstanden voor vriendengroepen en bedrijventeams. De Markt, waar de start en finishlijn lag was zondagmiddag druk bevolkt met supporters van de (jeugdige) deelnemers.

De Krollenloop dankt haar naam aan het anijsbroodje – de krol – dat in de Sinterklaastijd vooral in Veghel en omgeving erg populair is. Aan de finishlijn hangen niet alleen de herinneringsmedailles klaar maar staan er ook schalen met krollen voor de deelnemers. Enkele Veghelse hardloopfanaten grepen volgens Van den Brand in 2014 de lokale lekkernij als beeldmerk aan toen zij besloten om een hardloopevenement te gaan organiseren. Na een succesvolle eerste editie besloten ze de Krollenloop voortaan ieder jaar op de eerste zondag van november te organiseren.

Urban Night Run                                                                                                                                      Vanwege het eerste lustrum van de Krollenloop wilde de organisatie een speciaal tintje aan het evenement geven. Daarom werd zaterdagavond de Urban Night Run aan het programma toegevoegd die zaterdagavond op de Noordkade van start ging. Geen wedstrijd maar 5 kilometer joggen en hardlopen door het centrum van Veghel. Daarbij liepen de deelnemers door 15 bijzondere gebouwen, waaronder een supermarkt, een brandweerkazerne die vol mist hing, een bejaardentehuis en een kerk. Aan dit nieuwe evenement deden ruim 300 lopers mee en is wat de deelnemers betreft voor herhaling vatbaar.

You may also like...

%d bloggers liken dit: