Collecte voor intocht Sint

VEGHEL – Om de intocht van Sinterklaas in Veghel op zondag 18 november mogelijk te maken houdt het Sint Nicolaas-comité deze week een collecte. Het Veghelse comité doet er alles aan om de ontvangst van de Spaanse bisschop zo feestelijk mogelijk te laten verlopen. Sinterklaas op zijn beurt wil weer zo veel mogelijk kinderhanden schudden en snoepgoed uitdelen. Om dit alles te kunnen bekostigen is veel geld nodig. Daarom houdt het Sint Nicolaas-comité ieder jaar een collecte. Hierbij krijgt men een bonnetje, waarvoor op zondag 18 november, op de Markt, een gratis snoepzakje kan worden afgehaald. De gemeente Meierijstad heeft toestemming gegeven voor de collecte. 

De intocht van de goedheiligman in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre regio naar de gemoedelijke binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht in Veghel. De Sint meert om exact 13.30 uur in de haven. Vanaf 13.00 uur zijn er al allerlei activiteiten aan de haven te zien.

Kijk voor meer informatie op www.sintinveghel.nl @sintinveghel op Facebook of volg @sintinveghel via Twitter.

You may also like...

%d bloggers liken dit: