Stichting Natuurspeelpark Veghel definitief opgericht

VEGHEL – Het Natuurspeelpark dat in het Julianapark in Veghel gaat komen krijgt als officiële naam: ‘Deken van Miert Park’. Dat maakten de initiatiefnemers Anne Ketelaars en Jan van de Graaf vrijdagmiddag bekend nadat zij onder het toeziend oog van notaris Bram van den Boogaart hun handtekening onder de oprichtingsakte van de Stichting Natuurspeelpark Veghel hadden gezet. Deze officiële handeling gebeurde op de plaats waar het speelpark voor de jeugd gepland staat.

Anne en Jan misten in Veghel beiden een plek waar de jeugd ongedwongen kan spelen. “Terwijl er een prachtig park midden in het centrum ligt”, legt Anne uit. Als het aan haar ligt komt de jeugd achter de computer en Ipad vandaan en gaan ze weer buiten spelen. In een natuurlijke omgeving leren ontdekken. Waarbij ze niet alleen hun fantasie moeten gebruiken maar waar ook een stukje educatie om de hoek komt kijken. De naast het speelpark stromende Aa heeft volgens Anne wat dat betreft heel veel te bieden. Daarom komt er ook informatie over wat er allemaal leeft in deze rivier.  De speelplaats zal naar mening van Anne en Jan veel bezoekers naar het Julianapark trekken. Jong en oud, waarbij de ouderen toezicht houden op de spelende kinderen.

Stichting Deken van Miert Penning

De speeltoestellen die er komen worden van natuurlijke materialen gemaakt zoals bomen. Jan van de Graaf is al met enkele partijen in gesprek. “Maar het moet ook niet te speeltuinachtig worden en de toestellen worden niet al te hoog”, aldus Jan. Hij heeft ideeën genoeg maar de stichting is daarbij wel afhankelijk van het budget waarover zij over enige tijd kunnen beschikken. Want gelukkig schiet de stichting Deken van Miert Penning hen financieel te hulp. Deze stichting organiseert op 26 oktober het Deken van Miert Gala en doneert een gedeelte van de opbrengst aan het te bouwen natuurspeelpark van Anne en Jan. Wat hen betreft gaat begin november al de schop in de grond om de diverse speeltoestellen te verankeren. Want naast een fijne speelplek moet het natuurlijk ook een veilige speelplek worden. Het ligt in de bedoeling dat de jeugd in het voorjaar van 2019 het Deken van Miert park in gebruik kan nemen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: