Sloop toren Heilig Hartkerk Veghel

VEGHEL – Maandag 8 oktober is een begin gemaakt met de sloop van de oude kerktoren van de voormalige Heilig Hartkerk die eenzaam en alleen op de hoek van de Sluisstraat met de Vondelstraat in Veghel staat. Werknemers van een bouwbedrijf haalden met behulp van een kraan allereerst het kruis naar beneden. Het kruis en de twee kerkklokken zijn nog eigendom van de Heilig Hartparochie. Het is de bedoeling dat één van de twee klokken samen met het kruis een plaats krijgt bij de urnenmuur op het kerkhof achter de huidige kerk. De kleinste klok verhuist volgens parochiebestuurder Ton Waals naar Tanzania, waar Udenaar Noud van Hout voor de Watoto Foundation zich inspant voor kansarme jongeren. Op verzoek van het bisdom aldaar bouwde hij een kerk waarin nog een kerkklok ontbreekt. Toen Ton van der Vegt, die nauwe contacten met Noud van Hout onderhoudt van de sloop van de kerktoren hoorde nam hij contact op met het kerkbestuur in Veghel met als resultaat dat een van de klokken naar Tanzania verhuist. Volgens Van der Vegt was Van Hout regelmatig bezoeker van de voormalige Heilig Hartkerk in zijn toenmalige woonplaats Veghel. “Dat één van de kerkklokken die hij vroeger zo vaak heeft horen luiden nu naar Tanzania verhuist voelt voor hem als thuiskomen”, aldus Ton van der Vegt. Ook Ton Waals van het parochiebestuur is blij dat de kerkklok uit Veghel in Afrika een tweede leven krijgt.

You may also like...

%d bloggers liken dit: