Orgelconcert en overhandiging Doe-orgel door Stichting Smitsorgel

SCHIJNDEL – Na drie jaar stilte klonk er op zondag 7 oktober weer een massief geluid in de Servatiuskerk op de Markt in Schijndel. Nadat het Smitsorgel in de Schijndelse Sint-Servatiuskerk begin dit jaar een opknapbeurt heeft ondergaan vond de Stichting Smitsorgel het tijd voor een orgelconcert.  Er waren meer dan 50 belangstellenden een aantal wat de organisatie niet had verwacht. Tommy van Doorn, organist en voorzitter van de Stichting Smitsorgel: ”Dit is onverwacht en een meevaller. Je kunt het vooraf niet inschatten soms heb je een volle zaal en een andere keer sta je voor vijf bezoekers te spelen”.

Doe-orgel
De Stichting Smitsorgel, opgericht eind 2017 heeft als doel het parochiebestuur bij te springen in het onderhoud van het monumentale Smits-orgel in de Heilige Servatiuskerk op de Markt. Via sponsering en donaties is het de Stichting gelukt om een zogenaamd Doe-orgel aan te schaffen. Dit Doe-orgel werd na afloop van het concert door Tommy van Doorn geschonken aan Wethouder Menno Roozendaal als voorzitter van Cultuurkade Meierijstad. Die was zichtbaar blij met dit initiatief. Het Doe-orgel kan door scholen worden ingezet om als bouwpakket in elkaar gezet te worden en om muziek te maken. Menno Roozendaal:  “Spelenderwijs leren kinderen de techniek achter het orgel kennen en tegelijkertijd kan er kennis gemaakt worden met de orgelklanken”. Tommy van Doorn: “we hopen dat met het Doe-orgel de belangstelling voor orgels en orgelmuziek wordt gewekt”.

You may also like...

%d bloggers liken dit: