Omroep Brabant lanceert nieuwe website

MEIERIJSTAD – Vandaag heeft Omroep Brabant een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is veiliger, er is meer ruimte voor video, daarnaast kan de gebruiker zelf bepalen hoe de overzichtspagina’s worden getoond. De vernieuwde website is door de https-verbinding veiliger. Door deze verbinding is het voor buitenstaanders niet meer mogelijk bijvoorbeeld inloggegevens of zoekopdrachten te onderscheppen. Internetbrowser Google Chrome zal dan ook niet meer melden dat de website niet veilig is.

Persoonlijker
Het is met de nieuwe website mogelijk om op tablet en desktop zelf aan te geven hoe de overzichtspagina wordt weergegeven. Gebruikers kunnen kiezen tussen ‘klein’, ‘middel’ en ‘groot’. Dat betekent een keuze tussen kleine foto’s met alleen de kop van het artikel of grotere afbeeldingen met ook al de eerste alinea van het bericht.
Meer aandacht voor video
Bezoekers van de website vinden video belangrijk, om die reden heeft video een opvallendere plek gekregen. Op de homepage worden de nieuwste video’s getoond en is er een speciale pagina voor wie een completer overzicht wil.
Later dit jaar update voor app
Met de vernieuwde website sluit Omroep Brabant aan bij een aantal andere regionale omroepen in Nederland. Achter de schermen wordt gewerkt aan een grote update voor de app. Deze app wordt dagelijks door honderdduizenden Brabanders geraadpleegd. De aanpassing hiervan volgt later dit jaar.

You may also like...

%d bloggers liken dit: