Lezing “Altijd en eeuwig Rome” bij Heemkundekring Vehchele

VEGHEL – Op uitnodiging van Heemkundekring Vehchele verzorgt Ton Spamer op dinsdag 23 oktober een lezing over Rome: “Altijd en eeuwig Rome”. De lezing geeft een verrassend beeld van een Rome dat velen niet kennen.

Ton Spamer studeerde geschiedenis in Utrecht was docent in dit vak aan het Peelland-College te Deurne. Daarnaast was hij vice-voorzitter van de Culturele Raad Deurne, lid van het hoofdbestuur van de Provinciale Bibliotheek-Centrale Noord-Brabant, de Provinciale Bibliotheekcommissie en een aantal landelijke besturen en ministeriële commissies.

Spamer maakt gebruik van nieuwe technieken om de bezoeker mee te nemen naar het oude Rome. Met een drone, een onbemand vliegtuigje, wordt een rondvlucht gemaakt waarbij de pracht van de keizerstad zichtbaar wordt. Er wordt virtueel rondgewandeld door straten en door enkele gebouwen.

De lezing begint om 19.30 uur in de Raadzaal van “Het Raadhuis” aan de Markt 1 en is voor leden van de heemkundekring gratis toegankelijk, niet-leden betalen € 2,50. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

You may also like...

%d bloggers liken dit: