Dag van de duurzaamheid

Meierijstad – Inwoners en organisaties die Duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan lieten zaterdag aan inwoners van Meierijstad zien, op welke manier zij duurzaamheid binnen hun werk- en privé-omstandigheden kunnen inpassen.  Verschillende bedrijven en organisaties in de hele gemeente openden hun deuren om hun visie op duurzaamheid met de bezoekers te delen. In Schijndel vond naast een kijkje bij de houtindustrie, informatie van Woonmeij over duurzaam bouwen en onderhoud, onder andere Operatie Steenbreek in de kijker. Haal de stenen uit de tuin en maak er een groene tuin van, was het advies. In Sint-Oedenrode waren verschillende producten te zien die met sloopmaterialen zijn vervaardigd en werd er gesproken over het hergebruik van de oude bouwmaterialen. Bij Zonnepark Korenstreep langs de A50 in Veghel kwamen belangstellenden een kijkje nemen naar de bouwvorderingen. De 7500 zonnepanelen die daar geplaatst worden brengen jaarlijks 1,7 miljoen kilowatt aan stroom op, goed voor 600 huishoudens. Een aantal mensen die zich bij de coöperatie hebben aangesloten wilden wel eens zien waar hun panelen komen te liggen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: