Tot 2 november nog aanmelden voor Verwendag Mantelzorgers

 

MEIERIJSTAD – We meldden eerder al op onze website dat het gemeentebestuur van Meierijstad, in samenwerking met welzijnsorganisatie ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op 10 november 2018 een ‘Verwenmiddag’ voor mantelzorgers uit deze gemeente orgeniseert. Hiervoor kunt u zich nog tot 2 november 2018 aanmelden, zo laat de gemeente Meierijstad in een persbericht weten.

‘Het wordt een speciale bijeenkomst waarin alle mantelzorgers eens flink in de watten worden gelegd’, schrijft wethouder zorg, volkshuisvesting en volksgezondheid Eus Witlox in zijn uitnodiging.

Er zijn drie lokaties in Meierijstad waar op zaterdag 10 november van 14.30 – 17.00 uur de Verwenmiddag plaatsvindt. In ’t Spectrum in Schijndel, het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode en in De Apotheek op de Noordkade in Veghel. Daar kan men genieten van een High Tea, muziek en  entertainment. Men dient zich vóór 28 oktober aan te melden via de website: www.meierijstad.nl/mantelzorg

Mantelzorgcompliment

Behalve de Verwenmiddag biedt de wethouder de mantelzorger namens de gemeente nog een andere waardering aan in de vorm van een ‘mantelzorgcompliment’. Hiervoor moet wel de zorgvrager in actie komen. Hij of zij kan via www.meierijstad.nl/mantelzorg dit mantelzorgcompliment in de vorm van cadeaubonnen ter waarde van 50 Euro aanvragen en aan de mantelzorger geven. Verder bieden ONS Welzijn en Welzijn De Meierij vanaf  het najaar diverse trainingen een workshops aan, bestemd voor de mantelzorger. Hierbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Niet alleen praktische zaken en informatie over ziektebeelden, maar zaken die voor een balans zorgen tussen het zorgen voor een ander en jezelf.

Informatie

Zijn er nog vragen, dan kan contact worden opgenomen via: info@welzijndemeierij.nl of mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: